Életbarkács

"Az élet olyan mint egy 10-sebességes bicikli. Legtöbbünknek van olyan sebessége, amit még nem próbáltunk ki" - Charles Shultz.

Az alábbi témákban keresem a sebességeimet: önismeret, család, egészség, boldogság, karrier, állás és munka.

Megosztás

Címkék

a (1) akadály (1) albert einstein (1) állás (1) álláskeresés (1) álláskeresők (1) anthony robbins (1) az élet (3) az élet egy (1) az élet szép (1) a boldogság (2) a siker (1) bátorság (2) befektetés (1) befogadás (1) befolyás (1) beszéd (1) beszédhiba (1) biztos állás (1) bölcsesség (1) bölcsességek (1) boldogság (2) család (1) csodálatos élet (1) csodaszép (1) csokoládé (1) edison (1) egészség (2) elet (2) élet (2) ellenérték (1) elszántság (1) energia (1) ennivaló (1) erő (1) érték (2) étel (1) facebook (2) fejvadász (1) film (1) fitt (1) főszereplő (1) frissesség (1) go giver (1) gyerek (2) gyermek (1) gyümölcs (1) h. jackson brown (1) helen keller (1) hitelesség (1) idézet (6) idézetek (3) idézetek rövid (1) idézetek szép (1) idézet boldogság (2) idő (1) időbeosztás (1) igen (1) illuzió (1) ima (1) influenza (1) influenza megelőzés (1) javítása (1) jim rohn (1) kanapé (1) kapcsolatok (2) karrier (1) kávé (1) képesség (1) kérdések (1) kímélet (1) kimerült (1) köhögés (1) konfuciusz (1) közösségi oldal (2) kudarc (2) legjobb befektetés (1) lehet (1) lehetetlen (1) leonardo da vinci (1) linkedin (2) logopedia (1) logopédus (1) megbecsülés (1) michelangelo (1) mottó (1) munka (1) nátha (1) nem (1) nyugalom (1) önéletrajz (1) önfejlesztés (1) önismeret (2) online (1) online álláskeresés (1) pasteur (1) pénzügy (1) pénzügyi ismeretek (1) piaci érték (2) pizza (1) regisztráció (2) rendező (1) siker (5) sikeres emberek (1) szabadság (1) szereposztás (1) tanulás (1) táplálék (1) teréz anya (1) test (1) thomas jefferson (1) tippek (1) tv (1) üdítő (1) ügyfél (1) üzleti (1) válaszok (1) vidam (1) video (2) youtube (2) zöldség (1) Címkefelhő

Statisztikák

Tippek és trükkök a sikeres és boldogabb élethez

2011.02.04. 00:23 életbarkács

Linkedin - 10 ok a regisztrációra

Címkék: facebook online regisztráció linkedin üzleti ügyfél önéletrajz álláskeresők kapcsolatok fejvadász közösségi oldal online álláskeresés

A Linkedin a világ legnagyobb szakmai közösségi hálója több mint 90 millió felhasználóval. Mit tartogathat számunkra a Linkedin, amiért érdemes lenne nekünk is regisztrálni?

Egy kis ízelítő a Linkedin-hez fűződő sikersztorikból

David T. Stevens egymás után két állást is talált a Linkedin segítségével.
 James Filbird évi 5 millió dollárra növelte a cége bevételeit az oldal segítségével, ahonnan az ügyfeleinek 75%-át is szerzi.
Hervé Bloch napi 30 percet tölt az oldalon, amivel a munkája 30%-át sikerül megspórolnia.
John Klodnicki rendszeresen havi 3-5 komoly üzleti- vagy állásajánlatot kap az oldalon keresztül. Amikor az IBM is megkereste, elfogadta az ajánlatot és 2009 óta vezető beosztásban dolgozik a cégnél.

 

10 ok a regisztrációra

  1. Profi online önéletrajz. A Linkedin-en összeállított profilod gyakorlatilag egy online önéletrajz, amit bárkivel megoszthatsz. Ha már van kész önéletrajzod, akkor néhány perc alatt átemelheted a Linkedin-es profilodba, de természetesen kis munkával kézzel is ki lehet tölteni.
  2. Találd meg álmaid állását. Rengeteg fejvadász vagy konkrét cég hirdet állást az oldalon keresztül, az álláskereső funkciónak pedig van egy csomó opciója van, amikkel a találati listát megfelelően le tudod szűkíteni.
  3. Jobban rád találhatnak a cégek. Mint említettem a profilod megoszthatod másokkal, de a cégek és fejvadászok is rádtalálhatnak. Ha a profilod 100%-osan ki van töltve, akkor rendszeresen számíthatsz álláslehetőségekre, de akár konkrét ajánlatokra is. És mindehhez se hátszél, se keresni sem kell (ahogy Hollywoodban mondják: ha kell valami, ne hívj minket, mi majd rád találunk).
  4. Tartsd a kapcsolatot korábbi kollégáiddal. Ahogy egy közöségi oldaltól várható, itt is felvehetsz másokat a kapcsolati hálódba. Az oldal profiljából adódóan leginkább jelenlegi vagy volt kollégák, de emellett üzleti partnerek, évfolyamtársak vagy akár barátok is számításba jöhetnek. Az oldal a Facebookhoz és más közösségi oldalhoz hasonlóan értesít az ismerőseiddel kapcsolatos hírekről, eseményekről.
  5. Olyan emberekkel léphetsz kapcsolatba, akikkel máskülönben nem lenne lehetőséged. Ismeretségbe léphetsz szaktekintélyekkel, potenciális ügyfelekkel, de akár követheted híres emberek híreit is.
  6. Információt cserélhetsz szakmabeliekkel. Az oldalon bárki létrehozhat csoportokat, ahol információt lehet cserélni és a csoporthoz kapcsolódó álláshirdetéseket lehet feltölteni. Természetesen lehetőség van (vagy inkább kötelezően ajánlott) meglévő csoportokhoz is csatlakozni.
  7. Követheted a számodra érdekes cégeket. Személyek mellett lehetőséged van cégeket is követni, így első kézből értesülhetsz állásajánlatokról, új termékekről és hírekről.
  8. Légy naprakész. Tudd, hogy mi történik a szakmádban és a kapcsolati hálódban: kit jelötek be az ismerőseid, milyen csoportokhoz csatlakoztak, milyen szakmai rendezvények lesznek a közeljövőben, milyen álláslehetőségek vannak, stb.
  9. Kérj szakmai segítséget másoktól vagy csillogtasd szakmai tudásod. Valamiben kikérnéd mások szakmai véleményét? Netán szeretsz segíteni másokon? Erre mind lehetőséged van az oldalon.
  10. Derítsd ki, hogy mások hogyan jutottak abba a pozícióba, ahova vágysz. Járj utána, hogy másoknak miben erőssebb a profiljuk és próbáld meg te is ezeket a technikákat alkalmazni (természetesen itt nem a copy&paste-re gondoltam). Ezen felül érdemes még megnézni, hogy milyen csoportokhoz csatlakoztak, hol dolgoztak korábban és milyen tanfolyamokat végeztek.

Remélem ez a kis bevezető meghozta a kedved, irány a Linkedin! Ha még kell további bíztatás, nézz el a Fejvadasz Blogra is. A következő bejegyzésben a regisztráció lépéseit nézzük át. Írj kommentet, ha van valamilyen kérdésed vagy észrevételed.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletbarkacs.blog.hu/api/trackback/id/tr652637250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása