Életbarkács

"Az élet olyan mint egy 10-sebességes bicikli. Legtöbbünknek van olyan sebessége, amit még nem próbáltunk ki" - Charles Shultz.

Az alábbi témákban keresem a sebességeimet: önismeret, család, egészség, boldogság, karrier, állás és munka.

Megosztás

Címkék

a (1) akadály (1) albert einstein (1) állás (1) álláskeresés (1) álláskeresők (1) anthony robbins (1) az élet (3) az élet egy (1) az élet szép (1) a boldogság (2) a siker (1) bátorság (2) befektetés (1) befogadás (1) befolyás (1) beszéd (1) beszédhiba (1) biztos állás (1) bölcsesség (1) bölcsességek (1) boldogság (2) család (1) csodálatos élet (1) csodaszép (1) csokoládé (1) edison (1) egészség (2) elet (2) élet (2) ellenérték (1) elszántság (1) energia (1) ennivaló (1) erő (1) érték (2) étel (1) facebook (2) fejvadász (1) film (1) fitt (1) főszereplő (1) frissesség (1) go giver (1) gyerek (2) gyermek (1) gyümölcs (1) h. jackson brown (1) helen keller (1) hitelesség (1) idézet (6) idézetek (3) idézetek rövid (1) idézetek szép (1) idézet boldogság (2) idő (1) időbeosztás (1) igen (1) illuzió (1) ima (1) influenza (1) influenza megelőzés (1) javítása (1) jim rohn (1) kanapé (1) kapcsolatok (2) karrier (1) kávé (1) képesség (1) kérdések (1) kímélet (1) kimerült (1) köhögés (1) konfuciusz (1) közösségi oldal (2) kudarc (2) legjobb befektetés (1) lehet (1) lehetetlen (1) leonardo da vinci (1) linkedin (2) logopedia (1) logopédus (1) megbecsülés (1) michelangelo (1) mottó (1) munka (1) nátha (1) nem (1) nyugalom (1) önéletrajz (1) önfejlesztés (1) önismeret (2) online (1) online álláskeresés (1) pasteur (1) pénzügy (1) pénzügyi ismeretek (1) piaci érték (2) pizza (1) regisztráció (2) rendező (1) siker (5) sikeres emberek (1) szabadság (1) szereposztás (1) tanulás (1) táplálék (1) teréz anya (1) test (1) thomas jefferson (1) tippek (1) tv (1) üdítő (1) ügyfél (1) üzleti (1) válaszok (1) vidam (1) video (2) youtube (2) zöldség (1) Címkefelhő

Statisztikák

Tippek és trükkök a sikeres és boldogabb élethez

2010.10.12. 00:03 életbarkács

A sztratoszferikus siker 5 törvénye

Címkék: siker hitelesség érték önismeret befogadás befolyás ellenérték go giver

Mindenkinek vannak vágyai, álmai vagy tervei és akik ezek közül a legtöbbet elérik az igazán sikeres emberek. Nemrég találtam egy nagyon érdekes blogbejegyzést (angol szakosoknak itt) a siker öt törvényéről. A bejegyzés Bob Burg és John David Mann magyarul még nem kapható The Go-Giver című könyvből veszi át ezt az öt "törvényt".

I. Az érték törvénye

A valódi értékedet az határozza meg, hogy mennyivel adsz többet másoknak, mint amennyit kérsz ezért cserébe.

Ha például egy barátod bajba kerül és a segítségedet kéri, valószínűleg nem vársz érte cserébe semmit. De az igazán szép az, amikor egy vadidegennel tesz jót az ember. Milyen jó érzés is az, amikor zárás előtt pár perccel zuhan be az ember a boltba, postára, stb. és nemhogy visszapattintják az ajtóról, de még kedvesen ki is szolgálják, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dologa. (Ha tudsz ilyen helyet, küldd el a nevét és címét kommentben)

II. Az ellenérték törvénye

A bevételeidet az határozza meg, hogy hány embernek szolgálsz a javára és milyen jól szolgálod őket.

Melyik étteremben, kávézóban, stb. adsz több borravalót? Bizonyára ott, ahol úgy érzed fontosnak kezelnek és ahonnan elégedetten távozol. És ki kapja a legmagasabb fizetésemelést a munkahelyeden? Valószínűleg az, akinek a munkájával leginkább elégedett a főnök.

III. A befolyás törvénye

A másokra való befolyásodat az határozza meg, hogy mennyivel inkább helyezed mások érdekeit a sajátaid elé.

Te például kire hallgatnál inkább: arra aki mindig megmondja, mit hogyan kellene csinálnod (még ha nem is kérdezik), vagy aki őszintén meghallgat és amikor kell számíthatsz rá?

 IV. A hitelesség törvénye

A legértékesebb ajándék amit felajánlhatsz az önmagad.

Másnak lenni, mint akik valójában vagyunk a világ egyik legnehezebb dolga. Mégis kevés ember tudja hitelesen önmagát adni. Akinek ez sikerül, arra felnéznek az emberek.

V. A befogadás törvénye

Az tud igazán jól adni, aki nyitott és befogadó.

Ki hallott már olyan orvosról, aki úgy állítja fel a diagnózist és ír fel orvosságot, hogy előtte meg se kérdezte a beteget hogy mi a baja és meg sem vizsgálta őt? Ha ilyen orvos létezik is, valószínűleg egynél többször csak a postás járt nála.

 

Írd meg, ha van olyan történeted amiben a fenti törvények valamelyikével értél el sikereket!

 

Ha hasznosnak találtad ezt a bejegyzést, kérlek, juttasd el másokhoz is a lenti megosztás gombok segítségével!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletbarkacs.blog.hu/api/trackback/id/tr582364295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása