Életbarkács

"Az élet olyan mint egy 10-sebességes bicikli. Legtöbbünknek van olyan sebessége, amit még nem próbáltunk ki" - Charles Shultz.

Az alábbi témákban keresem a sebességeimet: önismeret, család, egészség, boldogság, karrier, állás és munka.

Megosztás

Címkék

a (1) akadály (1) albert einstein (1) állás (1) álláskeresés (1) álláskeresők (1) anthony robbins (1) az élet (3) az élet egy (1) az élet szép (1) a boldogság (2) a siker (1) bátorság (2) befektetés (1) befogadás (1) befolyás (1) beszéd (1) beszédhiba (1) biztos állás (1) bölcsesség (1) bölcsességek (1) boldogság (2) család (1) csodálatos élet (1) csodaszép (1) csokoládé (1) edison (1) egészség (2) elet (2) élet (2) ellenérték (1) elszántság (1) energia (1) ennivaló (1) erő (1) érték (2) étel (1) facebook (2) fejvadász (1) film (1) fitt (1) főszereplő (1) frissesség (1) go giver (1) gyerek (2) gyermek (1) gyümölcs (1) h. jackson brown (1) helen keller (1) hitelesség (1) idézet (6) idézetek (3) idézetek rövid (1) idézetek szép (1) idézet boldogság (2) idő (1) időbeosztás (1) igen (1) illuzió (1) ima (1) influenza (1) influenza megelőzés (1) javítása (1) jim rohn (1) kanapé (1) kapcsolatok (2) karrier (1) kávé (1) képesség (1) kérdések (1) kímélet (1) kimerült (1) köhögés (1) konfuciusz (1) közösségi oldal (2) kudarc (2) legjobb befektetés (1) lehet (1) lehetetlen (1) leonardo da vinci (1) linkedin (2) logopedia (1) logopédus (1) megbecsülés (1) michelangelo (1) mottó (1) munka (1) nátha (1) nem (1) nyugalom (1) önéletrajz (1) önfejlesztés (1) önismeret (2) online (1) online álláskeresés (1) pasteur (1) pénzügy (1) pénzügyi ismeretek (1) piaci érték (2) pizza (1) regisztráció (2) rendező (1) siker (5) sikeres emberek (1) szabadság (1) szereposztás (1) tanulás (1) táplálék (1) teréz anya (1) test (1) thomas jefferson (1) tippek (1) tv (1) üdítő (1) ügyfél (1) üzleti (1) válaszok (1) vidam (1) video (2) youtube (2) zöldség (1) Címkefelhő

Statisztikák

Tippek és trükkök a sikeres és boldogabb élethez

2010.12.15. 10:03 életbarkács

A biztos állás illúziója

Címkék: munka állás álláskeresés illuzió piaci érték biztos állás

Mindenki biztos állásra vágyik, de legtöbben sosem érik el, még ha azt is gondolják. Napról-napra szűnnek meg biztosnak vélt állások. Hogy lehetséges ez és mit lehet tenni ellene?

"Egy dolog biztos: a változás"

Akinek munkája van, valószínűleg nem pusztán kedvtelésből csinálja. Bizonyára az anyagi vonzat sem elhanyagolható tényező: valamiből fent kell tartani magunkat, a családot, ha pedig van hitelünk, akkor azt is folyamatosan törleszteni kell. Ezért az állás elvesztése komoly kockázattal jár. Gondolhatnánk, a legjobb megoldás erre egy "biztos" állás megszerzése. De valóban ez-e a helyes megoldás? És ezzel a megoldással nem hozunk-e létre újabb problémákat?

A szülők, az iskola és a környezet mind azt sugallta, hogy csak egy biztos állásra van szükségünk lehetőleg egy nagy cégnél, állami vállalatnál vagy a közszolgálatban, ami egy életre stabil fizetést tud biztosítani. Ez a gondolkodás mód talán működött az átkosban, de az elmúlt húsz év és leginkább az utóbbi pár év bebizonyíthatta, hogy a "biztos" állás csak kevés embernek adatik meg.

Néha a még biztosnak tűnő állás váratlanul elég bizonytalan tud lenni:
- amikor a vezetőség bejelenti, hogy 10+ otttöltött év után annyira speciális lett a tudásod, hogy arra már egyik ügyfélnek sincs szüksége
- a céget felvásárolják, a vezetőség lecserelődik, megváltozik a légkör
- a cég úgy dönt, hogy elköltözik másik városba, de te inkább maradnál

A lista biztosan továbbfolytatható, és bár a fentiek nem mindenkivel fordulnak elő, de ha mégis pont velünk esik meg, akkor az kellemetlen tud lenni, ha nem vagyunk rá felkészülve.
Ha az ember nem képezi magát folyamatosan és nem néz álláshirdetéseket, nem jár interjúkra, akkor nem lesz tisztában a valós piaci értékével és a lehetőségeivel. Ilyenkor egyik pillanatról a másikra a biztos állás hirtelen el tud illani és a lehetőségek pedig nagyon be tudnak szűkülni.

A biztos állás definíciója valójában az, amikor az hogy mikor váltasz munkát csakis tőled függ, nem pedig másoktól (vezetőségtől vagy a főnöködtől). Ehhez pedig folyamatosan meg kell ragadni minden lehetőséget a fejlődésre és a rendszeres álláskereséssel folyamatosan mérni kell, hogy mekkora igény van a tudásunkra.

(Fotó: Renjith Krishnan)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletbarkacs.blog.hu/api/trackback/id/tr32517047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása