Életbarkács

"Az élet olyan mint egy 10-sebességes bicikli. Legtöbbünknek van olyan sebessége, amit még nem próbáltunk ki" - Charles Shultz.

Az alábbi témákban keresem a sebességeimet: önismeret, család, egészség, boldogság, karrier, állás és munka.

Megosztás

Címkék

a (1) akadály (1) albert einstein (1) állás (1) álláskeresés (1) álláskeresők (1) anthony robbins (1) az élet (3) az élet egy (1) az élet szép (1) a boldogság (2) a siker (1) bátorság (2) befektetés (1) befogadás (1) befolyás (1) beszéd (1) beszédhiba (1) biztos állás (1) bölcsesség (1) bölcsességek (1) boldogság (2) család (1) csodálatos élet (1) csodaszép (1) csokoládé (1) edison (1) egészség (2) élet (2) elet (2) ellenérték (1) elszántság (1) energia (1) ennivaló (1) erő (1) érték (2) étel (1) facebook (2) fejvadász (1) film (1) fitt (1) főszereplő (1) frissesség (1) go giver (1) gyerek (2) gyermek (1) gyümölcs (1) h. jackson brown (1) helen keller (1) hitelesség (1) idézet (6) idézetek (3) idézetek rövid (1) idézetek szép (1) idézet boldogság (2) idő (1) időbeosztás (1) igen (1) illuzió (1) ima (1) influenza (1) influenza megelőzés (1) javítása (1) jim rohn (1) kanapé (1) kapcsolatok (2) karrier (1) kávé (1) képesség (1) kérdések (1) kímélet (1) kimerült (1) köhögés (1) konfuciusz (1) közösségi oldal (2) kudarc (2) legjobb befektetés (1) lehet (1) lehetetlen (1) leonardo da vinci (1) linkedin (2) logopedia (1) logopédus (1) megbecsülés (1) michelangelo (1) mottó (1) munka (1) nátha (1) nem (1) nyugalom (1) önéletrajz (1) önfejlesztés (1) önismeret (2) online (1) online álláskeresés (1) pasteur (1) pénzügy (1) pénzügyi ismeretek (1) piaci érték (2) pizza (1) regisztráció (2) rendező (1) siker (5) sikeres emberek (1) szabadság (1) szereposztás (1) tanulás (1) táplálék (1) teréz anya (1) test (1) thomas jefferson (1) tippek (1) tv (1) üdítő (1) ügyfél (1) üzleti (1) válaszok (1) vidam (1) video (2) youtube (2) zöldség (1) Címkefelhő

Statisztikák

Tippek és trükkök a sikeres és boldogabb élethez

2010.11.24. 23:31 életbarkács

Jim Rohn előadása az önfejlesztésről (videó)

Címkék: video youtube siker érték piaci érték önfejlesztés jim rohn a siker

Az előadás rövid leírása

Jim Rohn, az önfejlesztés úttörője, aki a szegénységből küzdötte fel magát a csúcsra, ebben az előadásában elmondja, hogy hogyan lehet a minimálbértől felküzdeni magunkat a dollár milliós fizetésig.

Az előadás kivonata magyarul

A fizetésünket nem a munkával eltöltött időért, hanem az általunk a gazdaságban létrehozott piaci értékért kapjuk. Válhat-e valaki a piac szempontjából kétszer olyan értékessé, mint amilyen ma? Vagyis ugyanannyi munkával eltöltött idő alatt kereshet-e kétszer annyit? A válasz: igen. Kereshet-e valaki 5-ször v. 10-szer annyit mint ma? A válasz erre is: igen.

Miért keres valaki csupán $5-t óránként (az előadás felvételének idején ennyi volt az USA-ban a minimál bér)? Mert a munkája nem igazán értékes a piac szempontjából. Lehet ő értékes a testvére, a szülei, a helyi közösség, a templomi gyülekezet vagy a hazája számára, de ha nem igazán értékes a piac szempontjából, akkor nem fog sokat keresni.

Itt a lényeg: nem kell megelégedni az $5-os minimálbérrel. Mi a kulcs ahhoz, hogy annyit keressek, amennyit csak akarok? Dolgozz keményebben önmagadon, mint a munkádon! Fejleszd a személyiségedet, a tudásodat. Minden évben válj egyre jobbá, mint az előzőben. Ezáltal vonzóbb, értékesebb leszel a piac szempontjából.

Nem azt kell megváltoztatni, ami rajtad kívűl áll, hanem azt ami belül van. Ehhez tanulnunk kell a személyes tapasztalatainkból. Még jobb, ha tanulunk mások személyes tapasztalatából: tanárainktól, barátainktól, kollégáinktól. Továbbadhatják az ő személyes tapasztalataikat: mi tötént velük, milyen hibákat követtek el, hogyan javították ki őket, hogyan változtattak az egészségi állapotukon, a bankszámla egyenlegükön, a fizetésükön, a jövőjükön, stb.

Kétféle embertől lehet tanulni, egyrészt a balszerencsésektől, akik elmesélik, hogy mit hogyan szúrtak el az életben másrészt a pozitív példáktól. Tőlük megkérdezhetjük például, hogy hogy lettél ilyen gazdag? vagy ilyen tehetséges? Hogy jutottál ilyen magasra ilyen rövid időn belül?

Kétféle képpen tudunk másoktól tanulni:
a) látás: amikor ellessük mit hogyan csinálnak
b) hallgatás: amikor másokat hallgatva tanulunk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletbarkacs.blog.hu/api/trackback/id/tr572471624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása