Életbarkács

"Az élet olyan mint egy 10-sebességes bicikli. Legtöbbünknek van olyan sebessége, amit még nem próbáltunk ki" - Charles Shultz.

Az alábbi témákban keresem a sebességeimet: önismeret, család, egészség, boldogság, karrier, állás és munka.

Megosztás

Címkék

a (1) akadály (1) albert einstein (1) állás (1) álláskeresés (1) álláskeresők (1) anthony robbins (1) az élet (3) az élet egy (1) az élet szép (1) a boldogság (2) a siker (1) bátorság (2) befektetés (1) befogadás (1) befolyás (1) beszéd (1) beszédhiba (1) biztos állás (1) bölcsesség (1) bölcsességek (1) boldogság (2) család (1) csodálatos élet (1) csodaszép (1) csokoládé (1) edison (1) egészség (2) élet (2) elet (2) ellenérték (1) elszántság (1) energia (1) ennivaló (1) erő (1) érték (2) étel (1) facebook (2) fejvadász (1) film (1) fitt (1) főszereplő (1) frissesség (1) go giver (1) gyerek (2) gyermek (1) gyümölcs (1) h. jackson brown (1) helen keller (1) hitelesség (1) idézet (6) idézetek (3) idézetek rövid (1) idézetek szép (1) idézet boldogság (2) idő (1) időbeosztás (1) igen (1) illuzió (1) ima (1) influenza (1) influenza megelőzés (1) javítása (1) jim rohn (1) kanapé (1) kapcsolatok (2) karrier (1) kávé (1) képesség (1) kérdések (1) kímélet (1) kimerült (1) köhögés (1) konfuciusz (1) közösségi oldal (2) kudarc (2) legjobb befektetés (1) lehet (1) lehetetlen (1) leonardo da vinci (1) linkedin (2) logopedia (1) logopédus (1) megbecsülés (1) michelangelo (1) mottó (1) munka (1) nátha (1) nem (1) nyugalom (1) önéletrajz (1) önfejlesztés (1) önismeret (2) online (1) online álláskeresés (1) pasteur (1) pénzügy (1) pénzügyi ismeretek (1) piaci érték (2) pizza (1) regisztráció (2) rendező (1) siker (5) sikeres emberek (1) szabadság (1) szereposztás (1) tanulás (1) táplálék (1) teréz anya (1) test (1) thomas jefferson (1) tippek (1) tv (1) üdítő (1) ügyfél (1) üzleti (1) válaszok (1) vidam (1) video (2) youtube (2) zöldség (1) Címkefelhő

Statisztikák

Tippek és trükkök a sikeres és boldogabb élethez

2010.11.19. 10:10 életbarkács

Az vagy, amit eszel

Címkék: tv kávé gyümölcs étel test csokoládé energia fitt zöldség ennivaló pizza kanapé üdítő táplálék frissesség konfuciusz kimerült

A közhiedelemmel ellentétben a táplálkozás lényege nem az éhségérzet elmulasztása, hanem energia feltöltés, hogy a fogaskerekek belül maximális hatékonysággal működjenek. A test lényege, hogy segítsen és ne pedig gátoljon a mindennapokban.

Az, hogy mit eszel nemcsak azt árulja el, hogy ki vagy, hanem kihat a mindennapokra is:  milyen betegségeid vannak, milyen fáradt vagy, milyen sűrűn vagy magad alatt, stb. A silány minőségű táplálékból nem jut elég energia az agyba a gondolkodáshoz, az izmokba a mozgáshoz, stb. Ha fittnek akarod érezni magad szétrobbanó energiával, akkor ehhez jól kell bánnod a testeddel is: a lehető legjobb minőségű táplálékkal kell kényeztetned.

Ha napi több adag kávétól is fáradt vagy, estére pedig már annyira kimerült vagy, hogy csak arra maradt erőd, hogy lerogyj a kanapéra a TV elé, akkor nagy valószínűséggel már olyan alacsony az energiaszinted, hogy a szervezeted épp hogy csak elvegetál.

Mi kell a testnek?

A szervezet azokat a táplálékokat tudja legjobban hasznosítani, amik a természetben megtalálhatóak, mint például: zöldségek, gyümölcsök, magvak, gabonák és ezen felül hal, tengeri herkentyűk, stb. Ezek már mind az elmúlt pár millió évben bizonyítottan bevállt táplálékok.

Mi nem jó a testnek?

Minden ami nem található meg a természetben. Például láttál már csokoládét termő bokrokat? És chips mezőket? És szénsavas folyókat? Lehetőleg kerülj el minden olyan ételt, amit gyárban készítenek! Bár a tévében valószínűleg mosolygós emberek reklámozzák, ebből még nem következik, hogy neked is jót tesz. Szóval lehetőleg kerülj minden olyan ételt és italt, ami gyárban készült.

Könnyű azt mondani..

.. és különben sem tudnék a kedvenc pizzám, üdítőm, stb. nélkül élni! Ezzel én is így voltam egészen mostanáig. Idén nyáron el sem tudtam volna képzelni, hogy létezhet ebéd hús nélkül. Amióta megváltozott az étrendem napi egy órával kevesebb alvás is elég, leszoktam a kávéról, nem iszom teát, mégis frissnek érzem magamat napközben. Tegyél egy próbát Te is egy-két hétre vagy akár egy hónapra! Mit veszithetsz? És mit nyerhetsz?

Ha nehéznek érzed a váltást, haladj apró lépésekben: kezdd valami apró változtatással, aztán amint készen érzed rá magad, lépj tovább egy-egy újabb lépéssel (lásd Pillangó-hatás). Minden kezdet nehéz, avagy

"Az ezer mérföldes utazás egyetlen lépéssel kezdődik" - Konfúciusz

Sok sikert!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletbarkacs.blog.hu/api/trackback/id/tr542437933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása